Mi is az ózon? És az ózonterápia?

Az utóbbi 20 évem  bővelkedett különös és addig ismeretlen gyógyítási eljárások és egészségjavító anyagok hatalmas választékában. A beteg ember szalmaszál effektusa, amit általában tudatlanul, ösztönösen, vagy a baráti – szomszédi – segíteni akarás motivált. Az azonban már a hitelességeket ássa alá, ha néhány esetben észreveszik a gyógygépek, anyagok technikák fő irányát: a pénzszerzés kifinomult módozatait.

Éppen ez, ami miatt már a nagy választékban áradó ajánlatokat, a “csak neked, SZEMÉLYRE SZABOTTAN” tipúsu összejöveteleket, családi “szeánszokat” , MLM és ehhez hasonló építkezéseket a gyanútlan polgár messze nagy ívben kikerüli. A kiöntött fürdővíz tipikus esetei miatt aztán az esetleg nem régen felfedezett eljárások, anyagok  már hiába jelennek meg  a “piacon”, kevés ember ugrik rá. legyintéssel elintézik: “ezzel is csak be akarnak húzni a csőbe”!! Mi lehet a helyzet az ÓZONTERÁPIÁVAL?  Hasonlít a FÉNYTERÁPIA készülékhez, vagy hasonlókhoz? Vagy csak a saját vérrel együtt hatásos?

Ha valóban olyan nagyszerű, miként lehetséges, hogy a betegek – betegségek – számszerű mennyisége nem csökken?  Az alábbi felsorolásban szinte minden benne van a lúdtalptól a tüdőbajig és össze-vissza. (remélem a csipetnyi irónia nem sért senkit sem?!) Egyelőre zavarban vagyok. Van egy-más, amire én magam is “vevő” lennék, családi, baráti problémák megoldására. Addig is kiteszem a nyilvánosság szűrőjének jól működő mezejére. Nagyon megköszönném a hozzászólásokat,hiteles  gyógyulási esetek ismertetését. E-mail: historia@denesotto.hu

Köszönöm! Dénes Ottó

Az ózon egy instabil, ám nagyon hasznos molekula. Nem más, mint az oxigén 3 atomos formája: a megszokott kétatomos (O2) oxigén-molekula helyett az ózon 3 oxigénatomot foglal magában. Az ózon csak akkor marad hosszasan ebben a háromatomos formában, ha bizonyos külső körülmények ezt lehetővé teszik, egyébként (normális légköri nyomás mellett) mintegy 20 perc alatt szétbomlik, egy kétatomos oxigén molekulává és egy rendkívül reaktív egyatomos oxigénné. Ez az egyatomos oxigén nagyon könnyen reakcióba lép bármilyen olyan anyaggal, aminek nincs helye az emberi szervezetben, beleértve a kórokozókat (vírusok, baktériumok) és a szintetikus vegyületeket, mint például a gyógyszerek visszamaradt részei. Ez az alapja az ózon gyógyászati és kozmetikai felhasználásának.

Maga az ózon egy kékes színű, jellegzetes szagú gáz, amit ismerhetünk a fénymásolókból, ott is ez a gáz képződik. Nevét is innen kapta, az ozein szó jelentése görögül „szagolni”. Az ózon túl nagy mennyiségben belélegezve mérgező, ám a bőrre kerülve, vagy kis mennyiségben a véráramba fecskendezve számos áldásos hatással bír.

Ózon a gyógyászatban

Az ózont többféle módon alkalmazhatjuk az emberi testben. Így például Németországban régóta alkalmazott technológia a testből kivett vér ózonizálása, majd visszavezetése a véráramba (autohematherapy). Egy másik lehetőség, ha intravénásan közvetlenül a véráramba juttatjuk az ózont, vagy injekciózhatjuk izomba, bőrbe is. Fontos megjegyezni, hogy az érrendszerbe kerülő ózon, a levegővel ellentétben, nem dugítja el az ereket, így nem áll fenn a szívroham veszélye sem, tehát ez egy teljesen biztonságos technika. A jótékony hatású ózon a vastagbélbe juttatható gáz formában, a végbélen keresztül, vagy egyszerűen megiható ózonizált víz formájában. Ismert gyógymód a beteg ózon-sátorba helyezése (nyaktól lefelé, mivel nagy mennyiségű ózon egyszerre való belélegzése irritálja a tüdőt), vagy a fülön (dobhártyán) keresztüli befúvás is.

Elismert felhasználási módszer az ózon oliva olajba kötése. A különlegesen tisztított, extra-szűz oliva olaj is alkalmas az ózon megkötésére, egy speciális ózongenerátor segítségével. A technológia eredményeképpen egy sűrű, hidegen tárolandó gélhez jutunk. Az oliva olaj molekulaszerkezetébe beépült ózon lenyűgöző gyógyhatásokkal bír súlyosabb külső sérülések, fertőzések és bőrhibák kezelésére. Ezen a technológián alapul az Oxigél is.

Mire használhatjuk az     ózont?

· Vírusok, baktériumok, élesztő-szerű és fonalas gombák, protozoák inaktiválására

· Az immunrendszer aktiválására

· Artériák, vénák és hajszálerek „tisztítására”, a vérkeringés élénkítésére

· Gyulladáscsökkentésre a bőrfelületen

· Bőrön keresztül fájdalomcsökkentésre

· Autoimmun folyamatok megelőzésére és megszüntetésére (pl. scleroderma)

· A bőrön az allergiás reakciókat gyors lecsökkentésére

· A bőrben a hormonok és enzimek termelődésének normalizálására

· Műtéti hegek és égési sérülések utáni hegek bőrfelületének regenerálására

· Cellulitisz kezelésére

· Egyes ekcémás panaszokra

· Növekvő szemölcsök „megfékezésére”

· Akne, kamaszkori bőrelváltozások kezelésére

· Psoriasis bőrfelületi tüneteire

· Fagyási sérülésekre

· Vérszívók okozta csípésekre

· Fekélyes sebek körüli bőrfelület kezelésére

· Megerőltetett izmok regenerálására a bőrfelületen keresztül bejuttatva

Az ózon néhány gyógyhatásának háttere

A baktericid, virocid hatás hátterében a szétváló ózonból keletkező aktív oxigén oxidáló hatása áll. Az ózon megbontja a baktrériumok sejthártyáját, a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálása által. Megakadályozza a gombák sejtnövekedését – bizonyos stádiumokban, a vírusok sejtekhez kapcsolódásának akadályozásával pedig a vírusok szaporodása ellen hat.

A sejteket gyenge enzim bevonatuk sérülékennyé teszi a vírusok betörése ellen, de így egyben az oxidációra is érzékenyek lesznek. Az ózon aktív oxigén molekulája így eloxidálja és megtisztítja a testet a vírusos sejtektől, amiket a szervezet egészségesekkel pótol. Az ózon oxidálja a rosszindulatú sejtek külső lipid falát is.

Keringési betegségek esetén az összetapadt vörösvérsejtek gátolják a vérkeringést a kis hajszálerekben, és csökkentik az oxigén-felszívódást is. Az ózon megszűnteti az összetapadást, és helyreállítja az oxigén-szállító képességet. A szövetek oxigén-ellátása nő, mivel egyrészt nő a nyomás az artériákban, másrészt csökken a vér viszkozitása. Az ózon oxidálja a felesleges lerakódásokat az erekben, kitisztítja a véredényeket.

Az ózon élénkíti az oxigén anyagcserét is. Stimulálja egyes tisztogató, sejtfal-védő enzimek képződését és az ATP termelődést is, aktiválja az immunrendszert, az interferonok termelődésének növelésével.

Egy eredményes terápia története

Az ózonnal való kezelésben jelentős eredményeket ért el a természetes gyógymódoknak elkötelezett Caring Medical and Rehabilitation Services (CMRS) klinika, amely az Illinois állambeli Chicagoban működik. A klinikát vezető Dr. Hauser kijelentése szerint az ózon-terápia a leginkább méltatlanul háttérbe szorított módszer, a valóban hatásos természetes gyógyterápiák közül. A klinika egyik legsikeresebb, tudományosan is dokumentált ózon-terápiája az alábbiak szerint zajlott.

2000 novemberében a 39 éves Craig Mrazek másodfokú égési sérüléseket szerzett a bal kezén és csuklóján, mikor folyékony propán permeteződött rá, egy heggesztőpisztoly használata közben. A kéz hátsó fele 60%-ban felhólyagosodott és a bőr levált a csukló teljes belső felén. A szokásos kórház eljárás szerint ilyenkor el kell távolítani a halott szöveteket, gyógyszeres kezelést kell alkalmazni, majd gézzel be kell kötni a sérülést. Folyamatos orvosi ellenőrzés mellett ezt kell ismételgetni, az elhalt szöveteket pedig folyamatosan el kell távolítani.

A CMRS ezzel szemben a következő kezelést alkalmazta. Az égett kezet pontosan meghatározott ózontartalmú levegővel telt zsákba helyezték, majd 45 perces kezelés után ózonizált oliva olajjal kenték be, végül bekötötték gézzel. Naponta háromszor cserélték a kötést, egyben az oliva olajas kezelést is megismételték. A hatásos terápia eredményeképpen a beteg tíz nappal később teljesen egészségesen folytathatta munkáját.

Mondja el a véleményét!

3 thoughts to “Mi is az ózon? És az ózonterápia?”

 1. én pl: a promolife.com-ról rendeltem orvosi ózongenerátort

  pl itt lehet többet olvasni az ózonról: https://thetruthaboutcancer.com/ozone-therapy-cancer-treatment/

  Where Is Ozone Therapy Used?
  Ozone is a well-respected therapy in many parts of the world. In Germany, it is the standard of care and is used by 70-80% of practicing physicians. One of the leading anti-cancer ozone therapy practitioners from Germany, Dr. Horst Kief, first came to the U.S. over 30 years ago when he was invited to speak at a conference organized by the Foundation for Advancement of Cancer Therapies. He has since reported reversal of AIDS with ozone, as have other physicians in Germany.

  There are over 3,000 references in the German medical literature referring to the use of medical ozone therapy. In fact, it is considered medical malpractice to not use ozone pre and post-surgery instead of antibiotics!

  Cuba and India have whole facilities devoted to ozone treatment and research. Russia, too, is a fan of ozone. Altogether, there is no therapy studied as much as ozone worldwide, with only cortisone and prednisone coming in close seconds.

  Why Isn’t Ozone Therapy Available in the U.S.?
  Why is ozone used in other countries and not routinely in the U.S.? In the United States, ozone therapy operates as a poor cousin to the more traditionally accepted mainstream (and more toxic) treatments.

  It all boils down to profit margins. Russia and Cuba have socialized medicine, which is not about making a profit. Germany, after the war, was poor, and India is still considered a developing nation today.

  Oxygen is cheap. In fact, oxygen is free. To make ozone from oxygen one only needs a small generator, and an oxygen concentrator. Neither is expensive – and neither offers the possibility of massive profit margins

Vélemény, hozzászólás?