Kevesebb húsevés előnyei

Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig.

Kutatók szerint még a felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás is kevesebb lenne, és évente több milliárd dollárral csökkennének az egészségügyi és a klímaváltozás okozta károk enyhítését célzó kiadások.

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közölt tanulmány elsőként mérte fel, hogy milyen egészségi és környezeti hatásai lennének, ha az egész világ áttérne egy sokkal inkább növényi alapú étrendre.

TUDOMÁNY – MTI,  2016. 03. 28.

Forrás: http://www.ng.hu/Tudomany/2016/03/28/Kevesebb-huseves-elonyei

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?