Mikor késő ?

08_11_gfk_thumb[1]Az évek múlásával egészségünkért is többet teszünk: idősebb korban, 60 év felett már jobban odafigyelünk önmagunkra, főleg a táplálkozásunkra.

A GfK LHS HealthCare gyógyszerszedésről rendelkezésre álló adatai is alátámasztják, hogy a magyar lakosság jelentős része későn kezd el foglalkozni az egészségével, hiszen 60 éves kor felett ugrásszerűen megnő a gyógyszerszedők száma. A különböző szűrésekre járás is 60 éves kor után válik gyakoribbá.

50 – és különösen 60 – év felett a magyar emberek saját egészségének megítélése rohamosan csökken. A 40 és 50 év közöttieknél még 52 százalék kifejezetten jónak tartja az egészségi állapotát, az 50 és 60 év közötti korosztály esetében ez már csak 32 százalékra igaz, míg a 60 év felettieknél csupán 21 százalék gondolja ezt.

Ezzel összhangban a kor előrehaladtával egyre többet teszünk egészségünk érdekében. A 40 és 50 év közöttiek csupán 38 százaléka tesz valamit az egészsége megőrzéséért, az 50 és 60 közöttieknél ez az arány alig több mint 41 százalék. Azonban a 60 év felettiek fele már foglalkozik ezzel, 51 százalékuk tesz valamit, főként a táplálkozására figyel oda.
(Mai Piac)

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?