Rendőrállam az Európai Unióban?

Kitalálható, hogy melyik ország/ember neve van a kipontozott helyeken? Vigyázzunk! Nehogy elsiessük a választ!

  • Alkotmányellenes a magánnyugdíjak államosítása ….
    Cikk | 2011. június 8., szerda
    A … Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte a magánnyugdíjpénztárakba befolyó pénz részleges átirányítását az állami Nemzeti Biztosító Intézet (NOI) közös nyugdíjkasszájába.
    … akcióba lendült Brüsszelben
    Cikk | 2011. június 27., hétfő
    A …államfő az Európai Tanács júniusi ülésén határozottan kiállt … nemzeti érdekei mellett.
    Szociális reformok és vasutassztrájk …n
    Cikk | 2011. november 26., szombat
    … jobboldali kormánya teljesen megreformálja az ország szociális szektorait. Nagy fába vágta a fejszéjét a kormány, de vajon sikerül-e megvalósítania céljait?
    Szenzáció: a miniszterelnök lett az év labdarúgója
    Rövidhír | 2011. december 5., hétfő
    … miniszterelnöke …lett hazája legjobb labdarugója 2011-ben.
    Stagnál a…gazdaság
    Elemzés | 2012. január 22., vasárnap
    A …gazdaság kifulladóban van: tartja magát, de növekedni alig tud. A politikusok beszélnek a gazdasági növekedésről, de már 15 éve nem sikerült áttörést elérni.
    Rendőrállam az Európai Unióban?
    Elemzés | 2012. január 29., vasárnap
    Egyre többen emelik fel hangjukat a … belügyminiszter és az irányítása alá tartozó rendőrség tevékenysége ellen. Rendőrállam lesz ….ból?
  • A MEGOLDÁS ITT olvasható  http://kitekinto.hu/cimkek/bojko%20boriszov/
  • Nem Nem Soha!!! Téved, aki az Európai Unió gyöngyszemére – a Kárpátok csillagára – vagy egyszerűen csak hazai történetünk legújabb sikersztorijaira gondol! A beidézett link elárulja titkunkat. mi nem leszünk rendőrállam! Mi a szabályok még jobb(ik?) betartására neveljük a nevelhetetlen társadalmi réteget. Ennyi és nem több!
    Itt csupán a mindig, mindenben ármánykodó és kákán csomót találó ellenzékiség újabb mellélövése érhető tetten. Akiknek semmi sem elég drága, ha hazánk lejáratásáról van szó!! Pfuj, piha…! (sercintés)
    A mai nehéz helyzetben, amikor a talpra álláshoz nélkülözhetetlen erőre van szükség, arra, hogy megmutassuk annak a magát sokra tartó Mivelt Nyugatnak, hogy létezik a magyarok Nobel-díjasai után is hasonlóan nagyot alkotó elmeél.
    A gazdasági életben annyira csodált (na még csak óhajtó módban mondva) spec Magyar Út. Az Unortodoxia születésszabályzó mechanizmusa. Amiben már az első meghalláskor is anyajelöltjeink azonnal meglátták a szaporulatra bíztató jeleket. Amikor férfijaink – még – csak pislogtak: “Mi van anyukám? Hogy siessek az ágyba, mert itt a kánaáni  lehetőség!! Az egyetlen kulcsocska (adó)?!!”
    “Nem tudod, hogy hagyma napom van? Hagggy ma, de jó lesz, ha holnap is hagysz! Nem vagyunk elegen?
    Erre csak nézik azok a gaz Nyugatiak, mi is a titok??
    Maradi eszük úgysem éri föl minek erőlködjünk velük?
    Néhány ragyogó elménckedést ideírunk nekik, hátha …Ha meg mégse, akkor bot, kabát, kalap és mehetnek ahol a nap süt!
    Elsőre egy éjféli dolgozat.Friss. Most érkezett a reggeli lapokkal. Hasonlókat csak a Magyar Elme tud létrehozni, úgyhogy tessék figyelni!
  • A bevételi oldal ( na nem a tied!) fokozása egyszerű eszközökkel. Íme:
    Tárgy : Az utakon nem leszel biztonságban… a rendőröktől – cikk
    Vigyázzatok a sebességtúllépéssel !
  • 2012 a Nagy Vadászat éve lesz. Minden fa, minden bokor, mögött les majd “a” vadász. Az áldozatok az autósok lesznek, a vadászok a rendőrök.
    Miért látom ilyen borúlátón a helyzetet? Roppant egyszerű: az idei költségvetésben 18 milliárdos bevételt terveznek csak a közlekedési bírságokból.
    Így elsőre nem is tűnik olyan nagy számnak, hiszen össze vissza repkednek a százmilliárdok. De bontsuk le ezt az összeget az autósok és a rendőrök szempontjából.
    18 milliárd azt jelenti, hogy havi 1,5 milliárd forintnyi bírságot kell kiszabni. Ha 22 napot dolgoznak átlagosan, mint egy átlag ember, akkor napi 68 millió forintnyi bírságot kell kiszabni, ,de ha minden nap dolgoznak, akkor is napi ötvenmillió. Ez harmincezer forintos átlagbüntetéssel számolva napi 2.000-2.500 bírságolás.
  • Ebből is látszik, hogy nyugodtan elfelejthetjük a harmincezernél kisebb bírságot (ha még szabnak ki ilyet egyáltalán), és valószínűleg keresztet vethetünk a figyelmeztetésekre is. Elfelejthetjük az irgalmat, a jópofa vagy a rendes rendőrt, aki elenged minket még most utoljára. Mert rá vannak kényszerítve a büntetésre. Mert az  előirányzott bevételi tervet teljesíteni kell.
  • Hogy lehet ennyi bírságot kiszabni? Ha ugranak mindenre, ami szabálytalan. Ha egy centire átmegyünk a záróvonalon, ha nem öt méterre állunk a zebrától vagy a saroktól. Ha nem engedjük át a gyalogost a zebrán. És természetesen az örök aduász, a traffipax. De ennek is az lesz a következménye, hogy nem oda rakják a traffipaxokat, ahol szükség lenne a sebesség betartására, hanem ahol kaszálni lehet:
    20-as és 30-as táblák, kinn felejtett sebességcsökkentő táblák, és mindenhol, ahol az ember már egy kicsit megeresztik a kocsit.
  • Mindez felvet egy etikai kérdést is. Egy állam hogyan tervezhet arra, hogy állampolgárai törvényt fognak sérteni, és ezért bírságot szab ki rá? Ez olyan, mintha betervezném elsején a fitnesz programomba, hogy a fiamat kétszer el fogom verni a hónapban, ezért kihagyhatok 2×20 fekve nyomást. Egy etikus törvénykezés esetében ez elképzelhetetlen. Egy etikus kormány év végén rácsodálkozna a pénzügyminiszteri jelentésre, hogy „Jé, mit hozott a Mikulás? Ennyi ajándékpénz van a puttonyban?
    Akkor költsük arra, amire még kell.”

    Ezt csináljátok utánam, mondja a Nagylelkű Főnök! A “Szolgálunk és Félünk” rigmusára rímelve. Mindenesetre számolni azt tudnak, ugye?

Mondja el a véleményét!