Miért pont a katolikus egyház?

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/istenhitre-van-szukseg-magyarorszag-megerositesehez/236236

Akit egy kicsit is érdekel, hogy egy állítólag szekularizált államban miért lehet egyetlen egyházat kiemelni a sok másik közül, az olvassa el az alábbi cikket. És még gondolkozzon el azon is, hogy a jelenések könyvének 13. fejezetében vázolt vallási hatalomnak mekkora tekintélye és befolyása lett nem több, mint kb 200 év alatt. Abból a megalázott és látszatra megsemmisült  állapotból amit János apostol látomásában “halálos seb”-nek látott, mára már egy mindenhol jelenlévő és mindenben elsőként nyilatkozó/intézkedő, megkerülhetetlen tényezővé vált.
Istenhitre van szükség Magyarország megerősítéséhez
2016. január 07. 09:11

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerint istenhitre és a katolikus egyház támogatására van szükség Európa és Magyarország megerősítéséhez.

„Vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra?” – hangzott el az aggódó kérdés 1991-ben a Magyar – akkor még – Köztársaság Országgyűlésében. A kérdező pedig nem más, mint Orbán Viktor volt, aki felszólalásában éppen az egyházak állami támogatása ellen érvelt. Akkor senki sem lepődött meg Orbán szavain, hiszen ahogy Pünkösti Árpád Szeplőtelen fogantatás című könyvében idézi egyik osztálytársát: „Viktor csak akkor látta a templomot, ha az oldalához gurult a labda”.

Azóta nagyot fordult a világ, a liberális ifjúból konzervatív öregember lett, aki már egyáltalán nem aggódik az egyház államra gyakorolt befolyása miatt és már az egyházak állami támogatását sem tartja – bocsánat a fordulatért – ördögtől valónak.
Így már egyáltalán nem meglepőek Orbán államtitkárának szavai, aki az Egri Érseki Palota Kulturális és Turisztikai Látogatóközpont szerdai avatóünnepségén találta azt mondani, hogy „istenhitre és a katolikus egyház támogatására van szükségünk ahhoz, hogy megőrizzük Európát és megerősítsük országunkat”. Az MTI tudósítása szerint elmondott köszöntőjében Soltész Miklós még azt is hangsúlyozta, hogy minél több olyan egyházi fejlesztésre van szükség, mint a most megújult Egri Érseki Palota, amely azt üzeni a világnak, hogy él az egyház és mindig támasza lesz a világban szétszóródó magyar fiataloknak.

A rendezvényen megszólalt Habis László, Eger fideszes polgármestere is, aki szintén nem fukarkodott az egyháznak kedves szavakkal. A távirati iroda beszámolója szerint köszöntőjében Habis kiemelte: Magyarország alaptörvénye rögzíti, hogy a magyarok elismerik a kereszténység nemzetmegtartó szerepét, ennek szellemében tehát az érseki palota felújítása Magyarország jelenét és jövőjét szolgálja.Orbán Viktor 1991-ben feltett kérdésére 25 év után, 2016 januárjában viszonylag egyszerűen megadható a válasz…
Szerző: Márkus

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?