Pápai jövendölés: Itt a vég?

A pápa szerint lehet, hogy az idei lesz az utolsó karácsonyunk


Ferenc pápa azt mondta a Szent Péter téren összegyűlt tömegnek, hogy az idei lehet, hogy az emberiség utolsó karácsonya lesz.

Komor beszédében a pápa kifejtette, hogy a jelenlegi kaotikus állapot már a „végidők” kezdete, és valószínű, hogy jövőre ilyenkor már felismerhetetlen lesz a világ.
A harmadik világháború kezdetét már korábban bejelentő Ferenc pápa a hónap elején a Szent Márta-házban tartott miséjében „színjátéknak” nevezte az idei karácsonyt.

Korábban decemberben a következő kijelentést tette: „Közeleg a karácsony. Lesznek fények, partik, égősorokkal díszített fák, még betlehemes játékok is – minden a megfelelő díszítésben – miközben a világ folytatja a háborút”.

A 79. születésnapját csütörtökön betöltő pápa hétvégén a tömeg előtt fejtette ki nézetét: „Míg a világ éhezik, izzik és egyre jobban káoszba süllyed, fel kell ismernünk, hogy a karácsonyt ünneplők részére lehet, hogy az idei lesz az utolsó”.
Hacsak nem ismerik fel a békéhez vezető utat, együtt kell sírnunk a nap, mint nap növekvő ártatlan áldozatok érintetteivel, és megbocsátásért kell könyörögnünk Istenhez. Ahogyan Jézus és Isten is sír, én is azt teszem”.

Kommentem: Jó a felvezetés és a tömegekre való hatás is imponálóan sikeres. A pápa jól kommunikálja azt, ami szinte a levegőben lóg: a világ rettentő nyomorát, elsősorban a mostanra már elismert tényt, a klímaváltozást.

A “végidők”, amire Ferenc pápa utal, ugyan már régen elkezdődtek. Jézus mennybemenetele és a Szentlélek kitöltetése óta a történelemre az “utolsó idők” fogalma a legmegfelelőbb meghatározás. Véleményem szerint a pápából nem a prófétai látás szólt, hiszen ezt a megállapítást (a világ utolsó karácsonya, vagy bármi, de az utolsó) már előbb jósolgatták Nostradamus kései epigonjai, meg egy sor “(vég)időjós”, mégsem jött semmiféle összeomlás. Amit viszont Jézus mondott eljövetele előtti jelekről, valamint az ezek után következő katasztrofális hatásokról,azt az Újszövetség többi prófétája és apostola részletezte. Lásd János Jelenések könyve, Pál apostol a II. Thessalonikai levelében…
Ezek az írások,amennyiben hitelesen vannak elemezve és tanítva jobban eligazíthatnak, mint bármelyik mai potentát jóslatai.
 
Forrás: yournewswire.com    http://adventista.hu/ujfeherto/?p=1825
Fordította: Szabó Szilárd

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?